Een naam met historie

De eerste bewoners van Dongen woonden op donken, hooggelegen zandruggen te midden van veen- en of kleigebieden. Het riviertje waaraan Dongen ontstond werd de Aa genoemd en zo kreeg de plaats de benaming Donken aan de Aa en later Donkaa. Uiteindelijk zijn de naam Dongen voor de plaats en Donge voor de beek hieruit ontstaan.

De Leerlooierij Van den Assum is aan de rand van de Donge gelegen, en vormt hiermee als het ware de kade van de Donge. De naam Donkade refereert dus zowel aan de plek van het project, als aan de geschiedenis van Dongen.

Donkade in vogelvlucht

Donkade biedt straks prachtige kansen aan een gemêleerd gezelschap van nieuwe bewoners. Voor ‘elk wat wils’ is het motto. Daarom wordt aan diversiteit een woningtypen gerealiseerd. Op Donkade blijven de meest monumentale onderdelen van de oude leerlooierij behouden.

In het monument worden traditionele appartementen, split-level-woningen en lofts gerealiseerd. Ook zijn er mogelijkheden voor een combinatie met kantoorruimte of atelier aan huis.

De nieuwbouw bestaat uit grondgebonden woningen en appartementen. Deze woningen zijn heel geschikt voor starters en gezinnen. Denk aan een ruim terras aan de Donge met uitzicht over het Heuvelpark. En dat allemaal als onderdeel van een industrieel rijksmonument.

Kortom, Donkade is voor eenieder een inspirerend project met unieke woningen!